کارگاه آنلاین آموزش مهارتهای ارتباط مؤثر برای غیر روانشناسان

کارگاه آنلاین آموزش مهارتهای ارتباط مؤثر

مدرس: دکتر شهرام محمدخانی دانشیار روانشناسی بالینی دانشگاه خوارزمی و مدرس مهارتهای زندگی

مخاطبان: دانشجویان، دانش‌آموزان، والدین و زوج‌های جوان، کارکنان و مدیران

مهارتهای ارتباط مؤثر

ارتباط در لغت به معنای پیوند، پیوستگی و رابطه آمده است و ارتباطات جمع لغت ارتباط است؛ اما ارتباط نیز همانند بسیاری مفاهیم دیگر در علوم انسانی نزد علما و محققین این رشته معانی متفاوتی دارد ارتباط یعنی عمومی کردن یا در معرض عموم قرار دادن است. تعاریف جدیدتر ارتباطات را «انتقال معانی» و همچنین انتقال یا «تبادل پیام‌ها» می‌دانند.

ارتباط فرایند ارسال و دریافت پیام از طریق کلامی و غیرکلامی بین افراد است. فرآیندی که از طریق آن، افکار، عقاید، احساسات و هیجان‌های خود را ابراز کرده و افکار و احساسات دیگران را دریافت می‌کنیم.

ارتباط یک فرایند پویا و بدون آغاز و پایان است، هر چیزی در حال ارتباط با ما است و عدم ارتباط محال است. ارتباط بین فردی چیزی فراتر از تبادل کلمات بین دو نفر است. اینکه چه چیز، چگونه، چرا، کی گفته می‌شود و چه چیزی گفته نمی‌شود، بر رابطه بین فرستنده و گیرنده تأثیر می‌گذارد.

اهمیت مهارتهای ارتباط مؤثر

ارتباط عالی‌ترین دستاورد بشری است. همه ما بخش اعظم هر روز خود را به ارتباط برقرار کردن با دیگران می‎گذرانیم؛ بنابراین، هرچه بیشتر بتوانیم نیازهای خود را بیان کرده و نیازهای دیگران را درک کنیم از سلامت روانی بهتری برخوردار خواهیم بود.

مطالعات علمی نشان می‌دهد که گوشه‌گیری و انزوای اجتماعی یکی از عوامل خطرآفرین عمده برای بیماری و مرگ زودرس است. برقراری ارتباط مؤثر با دیگران به بهبود سلامت جسمی و روانی کمک می‌کند. داشتن روابط اجتماعی نزدیک از طریق کاهش هورمون‌های استرس به حفظ تندرستی انسان کمک می‌کند.

ارتباط مؤثر را به ما کمک می‎کند تا بتوانیم به‌طور کلامی یا غیرکلامی و مناسب با فرهنگ جامعه نظرات، عقاید، خواسته‎ها و نیازهای خود را ابراز نموده و به هنگام نیاز از دیگران درخواست کمک و راهنمایی نماییم. مهارت درخواست کمک و راهنمایی از دیگران در مواقع ضروری، از عوامل مهم یک رابطه سالم است. ارتباط مؤثر رمز موفقیت در کار است.

از طرف دیگر، ارتباط غیر مؤثر ریشه اکثر مشکلات بین فردی است. ارتباط غیر مؤثر می‌تواند به نارضایتی شخصی و حرفه‌ای، تنهایی، تعارض و بیگانگی از همسالان در جامعه، خانواده، دانشگاه، مدرسه و محیط کار منجر شود. در طول زمان سطح عزت‌نفس فرد را کاهش داده و احساس ناامیدی و وابستگی فرد به مواد و دیگران را در تصمیم‌گیری‌ها و حل مشکلات شخصی‌اش افزایش می‌دهد.

یادگیری مهارت‌های ارتباطی، از چند طریق به ما کمک می‌کند. اگر به‌راحتی بتوانیم احساسات خود را به دیگران بیان کنیم، می‌توانیم مسائل و مشکلات خود را با آن‌ها در میان بگذاریم. مهارت‌های ارتباط مؤثر به نوجوانان کمک می‌کنند تا باقدرت و اعتمادبه‌نفس، به افرادی که سعی می‌کنند آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهند، پاسخ منفی دهند.

آنچه در کارگاه مهارتهای ارتباط مؤثر می‌آموزید:

  • مفهوم ارتباط
  • اهمیت مهارت‌های ارتباطی در روابط بین فردی
  • رفتارهای ارتباطی مؤثر و غیر مؤثر
  • عناصر ارتباط مؤثر
  • انواع ارتباط
  • تکنیک‌های برقراری ارتباط مؤثر
  • تکنیک‌های بیان خواسته‌ها و احساسات
  • تکنیک‌های گوش دادن فعال
  • موانع ارتباط مؤثر
  • سبک‌های ارتباطی

ویژگی‌ها و تسهیلات کارگاه‌ آموزشی

ارائه صدای ضبط‌شده استاد در پایان دوره

۳/۵ - (۲ امتیاز)
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.